top of page

Waarom haver zo goed voor je is

Bijgewerkt op: 22 feb. 2020


12 Maart 2019 door Melanie de Wilde

Je wordt er vaak gek van: al die verschillende berichten over wat wel en niet gezond is. Gelukkig zijn er ingrediënten waar wetenschappers het allemaal over eens zijn. Zoals haver. Dat had je misschien al weleens gehoord. Maar weet je ook waarom?


De 5 voordelen op een rijtje.

1. Goed voor je hart Haver bestaat vooral uit vezels genaamd bètaglucanen. En verschillende studies hebben laten zien dat 3 gram van deze vezels per dag, je cholesterolgehalte met 8 tot 23% verlaagt. En lager cholesterol betekent minder kans op hart- en vaatziekten. En die 3 gram zit al in één half portie Enjoy Granola (15gr.)


2. Goed voor de lijn De vezels in haver worden langzaam opgenomen in je lichaam. Dat zorgt ervoor dat je sneller en langer verzadigd bent. En dat betekent minder snacken.


3. Pieken zonder suiker Haver is van nature een bron van magnesium. Dat is een soort supermineraal dat helpt met het reguleren van je insulineconcentratie. Dat klinkt misschien ingewikkeld. Maar het betekent eigenlijk dat het helpt tegen pieken en dalen, in je suikerspiegel dan hè.


4. Wie mooi wil zijn… Vroeger werd haver gebruikt bij huidirritaties zoals verbrande huid, eczeem of waterpokken bij kinderen. Eén kopje haver in je badkuip was genoeg. Nu hoef je er niet per se in te baden om je huid goed te verzorgen. Haver bevat namelijk vitamine B. En die helpt bij de verzorging van je haar, huid en nagels. Als je elke dag één portie Enjoy Granola eet, krijg je al 25 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B binnen.


5. Geen appels maar haver De vezels in haver voorkomen ook infecties en dragen bij aan het herstel van je immuunsysteem.

Enjoy Granola bevat naast haver ook nog minstens 56% noten, pitten en zaden. En daar zitten ook veel vitaminen en mineralen in.122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page