top of page

Granola bananen brood 🍌

Ik moet eerlijk toegeven dat ik tot sinds kort nog nooit bananenbrood had gegeten, laat staan zelf gemaakt. Er lagen een paar hele rijpen bananen in onze fruitschaal, toen dacht ik "hee, ik kan best eens een bananenbrood maken." Zo gezegd zo gedaan. Ik ben altijd blij met Tim, want hij weet vaak precies de verhoudingen van ingrediënten uit zijn hoofd. Niet veel later stond ik alle ingrediënten te mixen en voilà mijn eerste bananenbrood was gemaakt! Hij was nog niet helemaal naar mijn zin, maar ik wist precies wat ik nog miste. Namelijk een klein krokantje en een warme smaaktoon ertussen. Ik miste dus een beetje granola. Gelukkig hebben wij daar altijd genoeg van in huis staan. Het tweede bananenbrood met granola kwam de oven uit, ik was direct verkocht! De geur die je vanuit de oven al tegemoet kwam, overheerlijk! Daarom deel ik dit recept graag met jullie! Want iedereen moet gezond kunnen genieten.


Ingrediënten

 • 75 gr kokosboter, gesmolten

 • 60 gr dadels (3 medjool dadels)

 • 3 grote eieren

 • 75 gram granola

 • 60 ml melk

 • 1 tl vanille extract

 • 3 rijpe bananen

 • 200 amandelmeel (of speltbloem)

 • 1 tl baking soda

 • snufje zout

Optioneel

 • 1 extra banaan voor de bovenkant

 • 50 gr pure chocola

 • 75 gr gemengde noten

 • 30 gr kokosrasp

Gebruik wat je zelf lekker vindt. Hou je van pecannoten? Dan gebruik je die. Varieer eventueel ook met wat rozijnen, cranberry's of andere gedroogde vruchten. Die passen ook uitstekend bij het granola bananenbrood.


Benodigdheden

 • Oven

 • Cakeblik 25 cm

 • Bakpapier


Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 160˚C voor een hete lucht oven. Bekleed een cakeblik van 25 cm met bakpapier. Zorg ervoor dat je de overige randjes van het bakpapier afknipt.

 2. Meng als eerste de dadels met de kokosboter en klop deze goed door elkaar. Voeg de eieren een voor een toe en meng even door tot een glad geheel.

 3. Roer nu de melk en het vanille extract erdoor. Doe het meel/bloem, de baking soda en het zout erbij en roer het om.

 4. Pureer de bananen in een blender, of prak ze fijn met een vork. Voeg toe aan je beslag en roer dit weer om tot het goed verdeeld is. Als laatste voeg je de granola en eventueel andere ingrediënten toe naar keuze.

 5. Stort het beslag in de cake vorm met bakpapier en bak dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50-65 minuten of tot een houten prikker er droog uitkomt.


Enjoy!

Liefs Mèlanie
612 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page