top of page

Granola lavendel ontbijt.

De lavendel staat prachtig in bloei in onze tuin. Wat ruiken deze bloemen toch altijd overheerlijk. Ergens hoor ik mijzelf denken “waarom gebruik ik nooit lavendel eigenlijk?” Vaker heb ik met lavendel room gekookt en die smaak is fantastisch. Zo brengt je gedachte je wel eens op een nieuw idee.


Room koken voor je ontbijt vond ik wat overdreven. Ik dacht gelijk aan hangop, een hele poos geleden dat ik dat had gemaakt. Dat werd dus weer eens tijd. Ik heb een pak yoghurt uit de koelkast gepakt en ben aan de slag gegaan. Nog geen 24 uur later stond er een heerlijk ontbijt op mij te wachten in de koelkast! En oh oh wat hebben wij samen heerlijk genoten van deze avontuurlijke smaken!


Ingrediënten voor 4 personen

- 140 gram Enjoy Granola (naar eigen voorkeur van smaak)

- 500 ml volle yoghurt (bij voorkeur kun je ook magere yoghurt nemen)

- 3 stuks lavendel bloemen

- 30 gram honing

- 1 el citoensap

- 1 perzik (optioneel)

- frambozenrum (optioneel)

- 1 zakje vanillesuiker (optioneel)

- 50 ml slagroom (optioneel)

- vershoudfolie


Zo maak je een heerlijk granola ontbijt met lavendelhangop.

  1. Neem een grote kom. Hang daar een fijne zeef boven. Zorg ervoor dat de zeef vrij hangt.

  2. Neem een dunne theedoek en was die uit met koud water om eventuele zeepresten uit te wassen. Leg de theedoek over de zeef en kom en vorm de theedoek met de zeef mee.

  3. Giet de yoghurt in de theedoek, dus in de zeef. Vouw de overige flappen van de theedoek over de yoghurt heen. Dek de kom goed af met vershoudfolie.

  4. Zet de yoghurt in de koelkast. Dit moet zeker 18-24uur zo staan. Wat er gebeurd is dat het vocht uit de yoghurt in de kom drupt. Wat je overhoudt is een heel stevige soort kwart die heel vol van smaak is > hangop!

  5. Schraap de hangop uit de theedoek.

  6. Neem de lavendelbloemen en ris de kleine bloemetjes los van de steel. Week in water om ze schoon te maken. Voeg de citroensap, vanillesuiker, honing en lavendelbloemetjes aan de hangop toe en vermeng goed met behulp van een garde. Houd een aantal bloemetjes over ter decoratie.

  7. Schep een klein laagje lavendel-hangop in je schaaltje. Besprekel het met granola en


wat lavendel bloemetjes die over waren. Eventueel frambozencrum, wat stukjes perzik en genieten maar!


67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page